Ga naar de inhoud

Alles over Dogecoins

De naam Dogecoin ofwel DOG refereert naar een populaire hond op internet over Shiba Inu. Dit is een redelijk bekende hondensoort die iets wat vreemd uit zijn ogen kijkt. Dogecoin is eigenlijk als een grap begonnen door de oprichter Jackson Palmor en developer Billy Markus.

Developer Markus baseerde dogecoin op een bestaande cryptocurrency, het was gericht op luckycoin, een project welke weer op Litecoin was gebaseerd.

De drie beste manieren om Dogecoins te kopen! Er zijn verschillende manieren waarop je Dogecoins kunt kopen. Ten eerste kun je ze rechtstreeks kopen vanaf je bankrekening met iDEAL. Ten tweede kun je een andere cryptomunt omwisselen voor een cryptomunt bij een wisselkantoor. Tot slot kan je de munt kopen via een online exchange website. Voordat we deze opties bespreken, nemen we eerst de meest gebruikte wallets met je door.

Koop nu online dogecoins >

Een wallet voor je Dogecoin

Er is een groot aantal wallets beschikbaar waarin je de Dogecoins veilig kunt bewaren. Je hebt de keuze uit Windows wallet, Linux wallet, Mac wallet, Browser wallet, iOS app wallet, Android wallet en Paper wallet. Op de officiële website van Dogecoin kun je een compleet overzicht van alle beschikbare wallets voor Dogecoin bekijken.

Optie 1: Dogecoins kopen met iDEAL

Het kopen van Dogecoins met iDEAL is heel eenvoudig. Je kunt dit doen op de website van het Nederlandse LiteBit, maar er zijn ook andere websites die de cryptomunt verkopen. Het is de moeite waard om de verschillende prijzen te vergelijken. Wij vinden de eenvoud van LiteBit erg prettig en ze bieden een gratis wallet aan waar je Dogecoins in op kunt slaan.

Een Dogecoin kopen werkt bij LiteBit als volgt:

  1. Maak een wallet aan (optioneel)
  2. Maak een account aan (gratis)
  3. Kies voor de optie DOGE bovenin het scherm
  4. Kies het aantal dat je wilt kopen in EURO of DOGE
  5. Vul het ontvangstadres van de wallet in als je die hebt of kies voor de gratis wallet van LiteBit
  6. Betaal je aankoop met iDEAL
  7. De Dogecoins verschijnen vanzelf in je wallet

Optie 2: Dogecoins wisselen

Als je al cryptovaluta in je bezit hebt is het een optie om deze om te wisselen voor Dogecoins in een online wisselkantoor. Je kunt Dogecoins inwisselen tegen verschillende cryptovaluta zoals Bitcoin, Litecoin of NLG. Tot voor kort kon dit bij het online wisselkantoor Changelly, maar Shapeshift is een goed alternatief.

Optie 3: Dogecoins kopen op de exchange market

Er zijn online meer dan 200 exchange markets te vinden waar de Dogecoin wordt verhandeld. Om Dogecoins te kopen op een online exchange market, moet je eerst Bitcoins of Litecoins kopen. Voorbeelden van online handelskantoren zijn CoinExchange, Livecoin en Bit-Z. Cryptopia is een aanrader voor beginners op de handelsmarkt, deze exchange market staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke exchanges.