Ga naar de inhoud

Bank of America voorspelt ‘Mother of All Bubbles’ voor Bitcoin

Bank of America’s belangrijkste investeringsstrateeg ziet “de moeder van alle bubbels” in bitcoin. Hij vergeleek de recente rally van de cryptocrisis met andere zeepbellen, waarbij hij de nadruk legde op het “meer en meer speculatieve” investeringsgedrag van de bitcoin.

Bank of America waarschuwt voor enorme Bitcoin Bubble
De recente rally van Bitcoin heeft een aantal prominente financiële analisten ongerust gemaakt die waarschuwden voor een enorme zeepbel. Onder hen is Michael Hartnett, hoofd beleggingsstrateeg bij Bank of America Securities.

Bitcoin “blaast de deuren van eerdere bubbels”, zei hij, en houdt zijn prestaties op peil met andere eerdere bubbels. Ze omvatten een stijging van de goudprijs met meer dan 400% aan het eind van de jaren zeventig, Japanse aandelen aan het eind van de jaren tachtig en de Thaise aandelenmarkt in het midden van de jaren negentig. Hij vergeleek ook de rally van bitcoin met dot-coms aan het eind van de jaren negentig en de huizenprijzen in het midden van de jaren 2000.

Hij legde vrijdag uit dat de recente stijging van de prijs van bitcoin een ander geval van een speculatieve manie kan zijn, waarbij hij benadrukte dat bitcoin er uitziet als “de moeder van alle bubbels”. De strateeg gelooft dat de “heftige” inflatoire prijsactie in de markten de laatste twee maanden heeft geholpen bij de Bitcoin’s rally. Hartnett merkte op dat de bitcoin de afgelopen decennia beter heeft gepresteerd dan andere activa, met een prijsstijging van ongeveer 1.000% sinds het begin van 2019.