Ga naar de inhoud

Bitcoin adres

Wil je een Bitcoin account maken? Dat kan op een aantal manieren, we benoemen er twee. De eerste manier, zelf een willekeurig Bitcoin adres aanmaakt. Ga naar Bitaddress.org en doorloop de stappen die we onderstaand gaan toelichten? De tweede manier het aanmaken van een Bitcoin wallet. Zodra je dat hebt gedaan krijg je automatisch een Bitcoin account oftewel Bitcoin adres toegewezen waarmee je bitcoins kunt ontvangen en betalen. Een Bitcoin account aanmaken is binnen enkele seconden gedaan en vereist geen technische kennis.

Donatie

U kunt een donatie doen naar het volgende adres: 1KnUu1c4PMhuf72YTeFEtbxzHqtbGx2k6B

Wat is een Bitcoin adres?

Een Bitcoin adres is als het ware je bankrekeningnummer voor bitcoins en bestaat uit een lange reeks van minimaal 26 en maximaal 35 karakters (cijfers en letters), beginnend met een 1 of 3 afhankelijk van het achterliggende (hash) format. De meest voorkomende adressen kennen een lengte van 34 karakters. Ieder Bitcoin adres wordt willekeurig gegenereerd en is uniek en openbaar. Iedereen die jouw adres heeft, kan je dus bitcoins sturen. Ook bij websites waar je gratis bitcoins kunt ontvangen moet je daarom altijd je Bitcoin adres opgeven.

[notification type=”alert-info” close=”false” ]Een Bitcoin adres ziet er als volgt uit: 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa[/notification]

Het adres 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa is gecreëerd op 3 januari 2009. Dit was het moment van het eerste blok als onderdeel van de Blockchain.

Handmatig Bitcoin adres

Het maken van een Bitcoin adres via Bitaddress.org gebeurt door het doorlopen van een aantal stappen.

  1. Open Bitaddress.org in je webbrowser.
  2. Genereer willekeurigheid door je muis te bewegen over het scherm en voeg eventueel tekst toe. In ons voorbeeld de tekst BitcoinsKopen.eu.
  3. Nadat de 100% willekeurigheid is bereikt worden je sleutels getoond. De publieke (PUBLIC) welke je kan delen, voor het ontvangen van Bitcoins. En de privé (PRIVATE) welke toegang biedt tot jouw Bitcoin adres en dus ook jouw Bitcoins. De privé sleutel (PRIVATE) is vergelijkbaar met jouw PIN code.
  4. Sla de sleutels op in een PDF of maak een papieren wallet door op Paper Wallet te klikken, print vervolgens de wallet uit.

Automatisch Bitcoin adres

Het maken van een Bitcoin adres gebeurt automatisch als je een wallet aanmaakt. Je kunt ook meerdere Bitcoin adressen aanmaken. En hoewel je naam niet kan worden afgelezen van een Bitcoin adres, zijn wel alle transacties vanaf of naar een Bitcoin rekening altijd openbaar. Je zou dus voor elke transactie een ander Bitcoin adres kunnen gebruiken, mocht je iets meer anoniem willen blijven.

Op de onderstaande afbeelding zie je links onder vetgedrukt het Bitcoin adres staan. In dit geval is er nog niets betaald of ontvangen met dit account. Je kan trouwens ook de QR-code gebruiken om via je smartphone sneller een transactie te kunnen doen.

Bitcoin adres