Ga naar de inhoud

Bitcoin in 2030 de 6e grootste handelsmunt ter wereld

Bitcoin zal binnen vijftien jaar de op vijf na grootste handelsmunt ter wereld worden, zo concluderen onderzoekers die hun onderzoek publiceerden via de Amerikaanse nieuwssite CNBC.

Het onderzoeksbureau Magister Advisors sprak voor haar onderzoek met dertig bedrijven die zich bezig houden met de Blockchaintechnologie, de technologie achter Bitcoin. Banken blijken bereid te zijn om meer dan 1 miljard dollar in de Blockchain te investeren. De technologie kan door de flexibiliteit en schaalbaarheid namelijk niet alleen gebruikt worden voor financiële transacties, maar ook voor het bijhouden van eigendomsregistraties en klantgegevens.

“De Blockchain is vergelijkbaar met ontwikkelingen als big data en machine learning”, aldus Jeremy Millar van Magic Advisors. “Het zal het systeem worden waarmee financiële transacties worden uitgevoerd. Bitcoin heeft zichzelf bewezen als gevestigde munteenheid: wat JAVA is voor het Internet, zal Bitcoin zijn voor de financiële dienstverlening.”

Bitcoin krijgt steeds meer erkenning als alternatief voor regulier geld. Ook in opkomende markten wint Bitcoin aan populariteit. “Men zal in ontwikkelingslanden steeds vaker afvragen waarom ze een bankrekening zouden moeten openen”, zo staat er in het Bitcoin rapport. Dagelijks worden er namelijk twee miljoen smartphones geactiveerd waarmee volledige toegang kan worden gecreëerd tot het Bitcoin systeem.