Ga naar de inhoud

Bitcoin presteert beter als aandelen, goud en staatsobligaties in 2023

Bitcoin presteert beter dan goud, staatsobligaties en aandelen

Op sociale media circuleerde een overzicht waarin bitcoin bovenaan de lijst stond, voor goud, aandelen, obligaties, grondstoffen en andere activa. De lijst zou zijn opgesteld door Bank of America Goldman Sachs. Deze week deelde het Twitter-account “Documenting Bitcoin” een overzicht. Het is belangrijk op te merken dat dit account veel deelt, maar nauwelijks de bron vermeldt.
Trouwens, het meeste marktonderzoek van Goldman wordt betaald, dus de foto komt waarschijnlijk uit een van de betaalde rapporten.

Als gevolg hiervan heeft Bitcoin sinds 1 januari beter gepresteerd dan de S&P 500, goud, onroerend goed en de Nasdaq 100, volgens het year-to-date asset return rapport van Goldman Sachs.

Direct onder Bitcoin staat de MSCI Emerging Markets Index. De MSCI Index is een brede wereldwijde aandelenindex die de prestaties weergeeft van large- en midcapaandelen in 23 ontwikkelde markten. Het dekt ongeveer 85% van de marktkapitalisatie in elk land

Bitcoin rendement boven 25% in 2023

Volgens het overzicht heeft Bitcoin een rendement van 25% en een voor risico gecorrigeerde ratio van 3,1.. Een rendement van 25% is niets meer dan hoeveel hoger de Bitcoin-prijs is dan op 1 januari. Het jaar van het jaar wordt meestal aangegeven met de afkorting YTD, wat staat voor Year to Date.

In het overzicht van Goldman wordt de Sharpe-ratio toegepast op individuele activa, maar het is gebruikelijker om deze toe te passen op een hele portefeuille.

Door activa aan een portefeuille toe te voegen om deze beter te diversifiëren, kan deze ratio worden verbeterd. Als u bijvoorbeeld alleen onroerend goed bezit, kunt u overwegen om te diversifiëren door bitcoin toe te voegen om uw Sharpe-ratio te verhogen.