Ga naar de inhoud

Bitcoin wallet maken

Starten met Bitcoin is erg makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een Bitcoin wallet maken (een digitale Bitcoin portemonnee). Met een Bitcoin wallet kun je bitcoins ontvangen, bewaren en betalen. Een Bitcoin wallet maken is klaar is slechts een paar seconden en je hebt er geen technische kennis voor nodig.

Er zijn verschillende Bitcoin wallets, maar welke Bitcoin wallet moet je kiezen? De Bitcoin portemonnee Bitcoin Wallet van Blockchain is een populaire wallet. Deze portemonnee is gratis en erg gebruiksvriendelijk. Inmiddels wordt Bitcoin Wallet door meer dan 15 miljoen gebruikers gebruikt. Daarom wordt hieronder stap voor stap uitgelegd hoe je via Blockchain in een paar seconden een Bitcoin wallet maken kan. Door de populariteit van Ethereum biedt Blockchain nu ook een wallet voor Ethers.

Bitcoin portemonnee aanmaken

Een Bitcoin portemonnee aanmaken kan op de computer of via een smartphone. Ga naar https://blockchain.info/wallet/#/signup of gebruik de app voor iOS (iPhone) of Android.

Vul je e-mailadres in en gebruik een sterk wachtwoord. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op volgende. Je krijgt nu een ezelsbruggetje te zien. Deze lange reeks van woorden kun je gebruiken als je je wachtwoord bent vergeten. Bewaar dit ezelsbruggetje dus goed, anders kun je de toegang tot je Bitcoin portemonnee onherroepelijk kwijtraken.

Is het aanmaken van de Bitcoin wallet gelukt? Controleer dan je mailbox. Je krijgt vervolgens een automatische e-mail van Blockchain met een login link. Open het welkomstbericht, klik op de link en log in met je unieke identificatie, ook wel wallet-ID genoemd (dit is de lange code met streepjes ertussen).

Na het inloggen krijg je je persoonlijke Bitcoin adres te zien. Je Bitcoin adres is openbaar en vergelijkbaar met je bankrekening; het ontvangen en betalen met Bitcoin kan beginnen!

Bitcoin wallet maken