Ga naar de inhoud

Bitcoins kopen

Bitcoins kopen om van de mogelijkheden te profiteren die Bitcoin biedt. Vragen die je dient te stellen.

  • Ga je met Bitcoin aan de slag door daadwerkelijk te beschikken over Bitcoins?
  • Of wil je profiteren van de koersstijgingen en dalingen door te handelen met Bitcoin? En het simpel te houden zonder technische zaken als wallets.

Als je op deze vragen het antwoord weet, wordt de keuze enigszins eenvoudig.

Beschikken over Bitcoins

Waarom zou ik willen beschikken over Bitcoins? Het antwoord vraagt enerzijds om het besef wat Bitcoins zijn en hoe deze wereld werkt. En anderzijds de mogelijkheden die er nu zijn alsmede de toekomstige ontwikkelingen in het gebruiksgemak.

De belangrijkste punten van Bitcoin en hoe het werkt.

  • Bitcoin haar koers is volledig afhankelijk van het vertrouwen dat de markt heeft. Vraag en aanbod bepalen de koers en door de ingebouwde schaarste van 21 miljoen Bitcoins is het aanbod begrenst. Het hebben van Bitcoins maakt je deelgenoot van de koersontwikkelingen. En deze koers is bewegelijk.
  • Bitcoin vraagt de gebruiker om een wallet om de Bitcoins veilig op te slaan. Deze wallet geeft jou volledige zeggenschap en de verantwoording om veilig om te gaan met jouw Bitcoins. Geen toegang tot jouw wallet is geen toegang tot jouw Bitcoins.
  • Marktpartijen als BTCDirect en Bitonic bieden via iDEAL een gemakkelijke manier om Bitcoins aan te schaffen.

Heb je eenmaal Bitcoins in je wallet dan gaat de wereld van cryptocurrency verder open. Sinds de lancering van Bitcoin in 2009 zijn er talloze nieuwe coins gelanceerd. En omdat Bitcoin aan de basis staat van deze coins, worden deze altcoins genoemd. Bitcoins laten zich eenvoudig omwisselen in altcoins. Vergelijkbaar met de Amerikaanse Dollar (en tegenwoordig ook de Euro) die zich eenvoudig laat omwisselen in de Chinese Yuan, de Iraanse Rial of de Argentijnse Peso, zo is Bitcoin dit voor altcoins.

Toekomstige ontwikkelingen van Bitcoin laten zich niet eenvoudig voorspellen. Dat de koers de afgelopen jaren flink is gestegen en de wereld van cryptocurrency tegenwoordig een behoorlijk grote marktomvang kent, is de verdienste van de trend naar verdere digitalisering en decentralisering. De Blockchain stelt dit onder meer instaat. Naarmate meer organisaties actief worden in deze Blockchain wereld, zal dit ook een positief effect hebben op de cryptocurrencies.

Wil je actief meewerken aan de verdere verspreiding van Bitcoin en altcoins dan is het beschikken enigszins een voorwaarde. Vind je de technologische ontwikkeling en het houden van Bitcoins minder interessant en wil je meeliften op koersbeweging, dan is handelen met Bitcoins een goed alternatief.

Handelen met Bitcoins

Sinds de introductie van Bitcoin is het tegenwoordig geen geheim meer dat Bitcoin mensen miljonair heeft gemaakt. Tegenwoordig staat Bitcoin volop in het nieuws door koersontwikkelingen en gijzelingssoftware zoals WannaCry en Petya. Dat maakt mensen bewust van Bitcoin als financieel instrument welke nog niet doorgedrongen tot het grote publiek. Handelen op de koers is de manier om winst te maken op prijsstijgingen en -dalingen, waarbij je niet hoeft te beschikken over Bitcoins en wallets. Bitcoin trading kan 24 uur en 7 dagen per week.