Ga naar de inhoud

Cryptoassets

Cryptoassets vormen een nieuwe groep binnen een investeringsportfolio welke naast bijvoorbeeld aandelen en obligaties. De term cryptoassets is breder dan het gebruik van de termen crytotcurrencies en altcoins. Niet alle cryptoassets vallen onder een cryptocurrency. In de ontwikkelingen die gaande zijn, specifiek decentralisatie, is niet alleen valuta onderdeel van Web3.0. Ook commodities (grondstoffen) en producten en diensten maken via de toepassingen van blockchain hier deel van uit. Dat cryptoassets in de kinderschoenen staan als investeringscategorie blijkt onder meer uit de informatie die gefragmenteerd is.

Blockchain en exponentiële groei

Blockchain toepassingen waaronder die van cryptocurrencies benutten technologie en hebben de potentie om een exponentiële groei door te maken. Met exponentiële groei neemt de groei elk jaar toe. In eerste instantie lijkt exponentiële groei een lineaire groei door te maken. Echter in verloop van tijd treedt een knik op en neemt de groei drastisch toe.

Veelal wordt een investeringsportfolio beheert met een visie van lineaire groei. In de tijd van exponentiële groei is deze visie kortzichtig en gevaarlijk omdat technologie een dominantere rol heeft in de samenleving. Technologie vormt de springplank voor de ontwikkelingen die gaande zijn. Internet is de voorloper, internet heeft de wereld verandert waarbij iedereen toegang heeft tot informatie. Met blockchain maakt internet een nieuwe revolutie door.

Leer meer over crypto als nieuwe investeringscategorie in de volgende artikelen.