Ga naar de inhoud

FTX zorgt voor financieel gat van 365 miljoen euro in sportsponsoring

De beurs FTX bood de komende 2 jaar onderdak aan veel grote sportmerken als beschermheren. Onder meer voor 365 miljoen euro aan contracten met sportteams. De spectaculaire val van het platform FTX leidde ertoe dat veel teams hun overeenkomsten met de beurs opzegden.

Sponsoring FTX

In september 2021 kondigde Mercedes-AMG Petronas, een Formule 1-raceteam dat geassocieerd is met Mercedes en andere bedrijven, plannen aan om zich bij FTX aan te sluiten. Die overeenkomst werd echter per 11 november nietig verklaard. Het doel van deze samenwerking was in eerste instantie om een ​​langdurige relatie tussen beide partijen tot stand te brengen. Dit doel werd echter nooit bereikt aangezien de samenwerking slechts 11 maanden duurde.

Bovendien sloot het Braziliaanse esports-team Furia zich voor de lange termijn aan bij FTX nadat ze naam hadden gemaakt. André Akkari, een professionele pokerspeler en mede-eigenaar van Furia, heeft aangekondigd dat de esports-organisatie hun samenwerking heeft beëindigd. Het ging om circa 3 miljoen euro aan contracten, waarvan één voor een jaar.

Naast het veiligstellen van sponsoring voor het stadion van hun basketbalteam, was FTX baanbrekend door overleg te plegen met het Amerikaanse basketbalteam Golden State Warriors. In 2021 tekenden ze een overeenkomst ter waarde van een kleine 10 miljoen euro met het team.

Het Mercedes Formule 1-team werkte samen met FTX voor een token-uitwisselingsproject. Sommige van de NFT’s die voor dit project zijn gemaakt, zijn echter op de FTX-uitwisseling terechtgekomen. Hierdoor liep de samenwerking op een mislukking uit.