Ga naar de inhoud

Hoe Bitcoin en altcoins omwisselen?

Alhoewel Bitcoin en Ethereum de meest bekende assets zijn, zijn er talloze alternatieven met eigen kenmerken en toepassingen. Het omwisselen van assets wordt met Changelly gemakkelijk gemaakt. Bijvoorbeeld Bitcoin omwisselen in MaidSafeCoinSia omdat je MaidSafe ziet als de decentrale oplossing voor dataopslag en dit de concurrent van de toekomst is voor Amazon Web Services of Microsoft Azure. Of gebruik je Changelly voor het omwisselen van Bitcoin in privacy coins zoals Dash, Monero en Verge.

Wissel je Bitcoins en altcoins eenvoudig om met Changelly.

Waarom omwisselen?

Naast Bitcoin zijn er talloze altcoins die gezamenlijk deel uitmaken van de cryptoassets. Omwisselen van assets kan handig zijn wanneer je een portfolio wilt opbouwen van verschillende assets die niet via iDEAL aan te schaffen zijn. Of wanneer je de stap naar een exchange met handelsaccount te groot vindt. Met Changelly heb je direct toegang tot de markt en wissel je assets eenvoudig om.

Hoe omwisselen?

Voor het omwisselen van Bitcoin en altcoins gebruik je de bovenstaande Changelly omwissel calculator of je gaat direct naar de website van Changelly. Middels een account krijg je toegang tot de diensten.

  • Om te wisselen geef je de hoeveelheid en de coin (Pay with) op die je wilt omwisselen tegen de coin (You get) die je ontvangt.
  • Vervolgens geef je een ontvangstadres op voor de desbetreffende coin die je gaat ontvangen. Bijvoorbeeld een adres voor de ontvangst van Ethereum.
  • Vervolgens geeft je de bevestiging van de transactie en wordt je gevraagd om de om te wisselen hoeveelheid coins (Pay with) te versturen naar een adres opgegeven door Changelly.