Ga naar de inhoud

Navcoin

Wat is de Navcoin? Er zijn veel munten in de wereld van de cryptocurrency te vinden . Eén van die munten is de Navcoin. (NAV) Deze is gebaseerd op de blockchaintechnologie van Bitcoin, maar is dan wel flink uitgebreider. Zo is de privacy van de transacties een stuk beter geregeld dan bij Bitcoin het geval is. In plaats van de transactiehistorie in de war te schoppen wordt de historie simpelweg afgebroken waardoor hij niet meer terug te voeren is naar de bron.

Om hier meer over te weten te komen volgt hier een uitleg. Het is dan wel belangrijk dat je enige kennis hebt van de manier waarop cryptocurrency en blockchain werkt. Anders is het verstandig hier eerst over in te lezen. Daarna kan je dan inzien hoe je kunt handelen in Navcoin en wat de mogelijkheden van deze decentrale munten zijn.

Navcoin koop je bij Litebit!

Het doel van Navcoin

Met de Navcoin is het mogelijk om simpel en anoniem transacties te doen met cryptocurrency. Dit gebeurt volgens het gebruikelijke systeem van digitale munten, namelijk met een openbaar transactieregister. Dit staat ook wel bekend als het public ledger. Elke digitale munt heeft dit nodig, anders kan de blockchain niet op de juiste wijze worden gekoppeld. De transacties moeten immers wel kunnen worden geverifieerd voordat ze worden voltooid.

NAV Coin heeft als doel om het gebruik van blockchaintechnologie om transacties uit te voeren zo makkelijk mogelijk te maken. Een combinatie van simpliciteit en anonimiteit maken NavCoin een populaire cryptocurrency. Zo is dus altijd duidelijk wat het saldo is op de blockchain. Het is echter alleen mogelijk om deze te beheren wanneer je het in een private wallet hebt met een private key. Dit maakt het normaal gesproken mogelijk om de transacties te herleiden. Dit is bij Navcoin echter anders. De zaken die veranderd zijn ten opzichte van andere currency hebben juist betrekking op privacy. De technologie die hiervoor gebruikt wordt heet NavTech, daarmee kunnen alle transacties anoniem worden vewerkt.

Hoe blijf je anoniem met Navtech?

Het verzenden van NAVcoin van de ene wallet naar de andere gebeurt niet rechtstreeks maar via een zogenaamde NAVtech-server. Deze is speciaal gemaakt om de transacties te kunnen anonimiseren. Zo kunnen de adressen van verzender en bestemming worden versleuteld zodat alleen de server deze nog kent. Daarnaast wordt een alternatieve chain aangemaakt. Die wordt op een ander moment gebruikt om de transactie nogmaals te versturen. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers onduidelijk is welke de juiste is en is de transactie niet te herleiden. Zodra de tweede chain, of subchain, is aangemaakt wordt de juiste transactie afgerond.

Betalen met NAVcoin

Het is de ontwikkelaars er veel aan gelegen om deze munt aantrekkelijk te maken voor een groot publiek. Zo is de veiligheid dus niet het enige punt waarop veel aandacht is gevestigd. Ook het gebruiksgemak is erg belangrijk om te zorgen dat de adoptie spoedig verloopt. Om die reden zijn er bijvoorbeeld meerdere wallets beschikbaar om de currency in op te slaan en om transacties te kunnen doen. Er zijn ook online wallets en mobiele wallets te krijgen waarmee gewerkt kan worden. Daarnaast is er de app NAVPay. Zo kan ook met NAV worden betaald. Dit kan tegen zeer lage kosten en kan binnen dertig seconden via de servers worden gedaan.

Nav Coin Team

Onderstaand het team/personeel van de Navcoin

Chief Engineer
Craig MacGregor

Core Engineer
Alex V

Software Engineer
Matt Paul

Software Engineer
Paul Sanderson

Software Engineer
Victor Jones

Software Engineer
Troy Cornwall

Community Engineers

Software Engineer
Admir Sabanovic

Software Engineer
Universal

Software Engineer
Ivan Muller

Digital Strategy

Marketing Director
Kieren Hyland

Creative Director
Laura Harris

Digital Strategist
Josh Drummond

Content Strategist
Mark Sloane

Operations Manager
Guy Sinclair

De ontwikkelng van NAVcoin

Het systeem van NAVcoin werd al in 2014 ontwikkeld en op de markt. In die gehele periode is bijna wekelijks een update gedaan om het systeem te verbeteren. De ontwikkelaars van de digitale munt zijn hier erg open en transparant in. Dit is ten goede gekomen aan de interesse van de investeerders. Die hebben hier veel aandacht aan geschonken. De koerswaarde van NAVcoin is dan ook sinds eind 2016 aan het stijgen. Daardoor is de munt nu meer dan honderd keer meer waard dan toen hij op de markt werd gebracht.

Een deel van deze groei komt door de aandacht die er is voor cryptocurrency. Een andere deel komt door het succes Van NAVcoin zelf. Onder andere door de voortdurende updates is de blockchaintechnologie heel sterk geworden. Zo is de schaalbaarheid steeds beter geworden en is er een app. Daarnaast is de eigen anonimiteitstechnologie erg belangrijk. De mate van privacy wordt zeer sterk gewaardeerd. Desondanks is het investeren in de digitale munt natuurlijk nog altijd niet zonder risico. Dalingen en stijgingen zijn nog altijd heel sterk.

Koop of verkoop nu je NAVcoin