Ga naar de inhoud

Nieuwe impuls Bitcoin

Afgelopen week is de koers van Bitcoin zeer bewegelijk geweest. Momenteel staat Bitcoin weer op een koers van rond € 1.125. (1.200 USD) Onlangs zijn er een aantal nieuwsberichten geweest die in de community niet onopgemerkt zijn bleven. Bitcache van Kim Dotcom en de Japanse acceptatie bij wet voor Bitcoin.

Bitcache

De Duitser Kim Schmitz beter bekend als Kim Dotcom is een echte internetondernemer die bekend is van Megaupload. Megaupload was een opslag voor bestanden op het internet  en was vrij toegankelijk om deze bestanden te delen. Op het hoogtepunt waren er 50 miljoen bezoekers per dag op de site van Megaupload. In 2012 deed de Amerikaanse overheid een uitspraak dat copyrights werden geschonden. Dat betekende het einde van Megaupload. Echter Kim Dotcom blijft een rebelse ondernemer en kondigde afgelopen week Megaupload 2.0 aan waarbij Bitcache een belangrijke rol speelt.

Centraal binnen Megaupload 2.0 is Bitcache en deze biedt de functionaliteit om een financiële beloning toe te kennen. Elke download kan worden vergezeld met een Bitcoin microtransactie. Bitcache maakt het mogelijk om de schaalbaarheid en transactiesnelheid van Bitcoin te vergroten. En daarbij via encryptie de privacy te waarborgen.

Slaagt Kim Dotcom in een succesvolle lancering zoals eerder met Megaupload dan betekend dit de verdere kennismaking met Bitcoin voor het grote publiek.

Japan

De wetgeving, welke actief per 1 april 2017, geeft een impuls aan het gebruik van Bitcoin in het land van de rijzende zon. Het volume aan Bitcoin transacties is een factor 20 toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Orde grote aan transacties € 4,5 miljard. Grote retailers zien ook deze toename en gaan Bitcoin accepteren als betaalmiddel. De toevlucht van Chinese toeristen en de uitgaven die zij doen, is in combinatie met Bitcoin ook interessant. Een mijlpaal welke in het verschiet ligt: 260.000 winkels die Bitcoin accepteren. Dit in de zomer van 2017.

Megaupload 2.0 en de Japanse winkels die Bitcoins accepteren zijn een stap in de verdere acceptatie van Bitcoin door het grote publiek.