Ga naar de inhoud

Paniek bij Huobi, zijn zij de volgende FTX?

De in USD dollar luidende Stablecoin verliest zijn koppeling nadat Huobi terugkeert naar een kalme staat.
Gegevens van Nansen gaven aan dat het tempo waarmee fondsen van crypto-uitwisseling Huobi werden verwijderd op zondag vertraagde. Dit viel samen met het nieuws dat de beurs van plan was het personeelsbestand met 20% te verminderen. In totaal haalden gebruikers vrijdag 60,9 miljoen dollar op van het uitwisselingsplatform.

Huobi ontvangt $100 miljoen aan stablecoins

Op vrijdag stortte Justin Sun, een crypto-miljardair met een belang in Huobi, $100 miljoen aan stablecoins op het uitwisselingsplatform. Deze stap was bedoeld om vertrouwen op te bouwen onder Huobi-gebruikers door te laten zien dat ze een stabiele waarde hebben. Als onderdeel van een Sun-storting accepteerde de beurs USD Coin, ook wel bekend als USDC, evenals Tether, ook wel bekend als USDT. “Wij geloven dat de sleutel tot succes in de cryptowereld is om negatieve geruchten te negeren en door te gaan met bouwen aan de toekomst”, aldus Huobi’s Justin Sun.

Justin Sun

Tron-oprichter Justin Sun bezit bedrijven die lijden als zijn ondernemingen het niet goed doen. Dienovereenkomstig verbetert het opnamepercentage van de stablecoin langzaam terwijl het in de goede richting beweegt. Noch de bedrijven van Tron noch Sun hebben het de laatste tijd echter goed gedaan. Het USDD-token dat is verbonden met de Amerikaanse dollar verloor zijn koppeling op het moment van schrijven. Vanaf $ 0,977 blijft de stablecoin in de lucht hangen.

Het USDD stablecoin-project lijdt aan constant lage opbrengsten. Het verloor op 12 juni 2018 een waarde van minder dan $ 1 en bleef tot 26 juli van datzelfde jaar onder dit tarief. Toch herstelde het project zich uiteindelijk na 12 mei tot en met 26 juli 2019. In oktober 2022 liet USDD zijn dollarwaarde varen en bleef dat een volledige maand zo voordat hij terugkeerde naar de standaard. Dankzij problemen bij Huobi viert USDD momenteel feest met zijn stablecoin.