Ga naar de inhoud

Populariteit Bitcoin

Eerder berichten wij over de verschillende verschijningen van Bitcoin in de media. Het goede nieuws is dat Bitcoins daardoor aan populariteit wint en dat het kopen van Bitcoins interessanter wordt. Hoe interessant? Dat wordt bepaald door het vertrouwen in Bitcoin en de marktwerking van vraag en aanbod.

Onlangs zijn wij van BitcoinsKopen in contact gekomen met Willy Woo een analyst die zich bezig houdt met het investeren in Bitcoins en digitaal geld. Hij gebruikt hiervoor de verschillende databronnen, waaronder Google Trends.

Als we geïnteresseerd zijn in de vraag naar Bitcoins dan is een goede indicatie de interesse die mensen hebben in de waarde van deze digitale munt. De wisselkoers Bitcoin (BTC) naar Dollar (USD) is voor Willy Woo het startpunt geworden voor zijn analyse. De wisselkoers is een ‘proxy’ (indicator) voor de interesse voor Bitcoins. Duidelijk is te zien dat deze toeneemt over de jaren en dat Bitcoin afgelopen jaren een sterke opmars door aan het maken is.

 

Het mooie van Bitcoins is dat de informatie vrij toegankelijk is, alles wordt opgeslagen op de Blockchain. Elke transactie gaat via een Bitcoinadres. Als we het aantal transacties over de vanaf 2009 tot nu dan is een exponentiële stijging duidelijk te zien. (grafiek toont transacties per maand)

De ‘analyse’ van Willy Woo schetst een vooruitzicht welke wij delen. Uiteraard beslis jezelf hetgeen je met deze informatie doet. Woo zijn grafieken geven een duidelijke relatie tussen het koersverloop en Google Searches op “BTC to USD”. Dit op basis van de proxy BTC to USD.

Doordat het aantal ‘gebruikers’ exponentieel toeneemt volgt Bitcoin een zogenoemde S-curve. Op basis daarvan valt theoretisch af te leiden dat we voorbij het kantelpunt van 20% geraken. Rond dit punt neemt de versnelling sterk toe. Woo schets binnen 9 jaar op 50% adoptie. Om tot 100% te geraken, dat vergt 17 jaar. Dus over 26 jaar is Bitcoin gemeengoed.

Wanneer de kinderen van vandaag volwassen zijn, leven zij in een wereld die Bitcoin heeft omarmt. Digitaal geld is ingeburgerd.

Dat Bitcoin een mooie toekomst in het verschiet heeft dat staat vast. Niet alleen qua waarde van de Bitcoin, maar ook de achterliggende toepassing van de Blockchain. Wanneer wil je Bitcoins kopen? Daar heeft Willy Woo ook een kijk op.

3 Katten en de maan

Technische data-analyse van Willy Woo laat een mooie benadering zien om momenten te bepalen voor kopen en verkopen. Op dit moment zijn er veel transacties om Bitcoins en alternatieve coins (altcoins) om te wisselen. (en vice versa) Hoe verhoudt de koers zich nu? Kijk op de homepage. En besluit om Bitcoins te kopen.