Ga naar de inhoud

Reddcoin de nieuwe social media cryptomunt

Reddcoin (RDD) is een cryptomunt die zich met name focust op social media. De transacties op basis van blockchaintechnologie zijn snel, eenvoudig en gratis. Dit maakt de Reddcoin erg geschikt voor microbetalingen. In dit artikel worden alle aspecten van de Reddcoin belicht. Zo geven wij antwoord op de vraag wat de Reddcoin is, waar je Reddcoins kunt kopen of verkopen en hoe je deze cryptomunt veilig kunt bewaren.

Waar koop of verkoop ik Reddcoins?

Reddcoins kun je aanschaffen bij Litebit. Ook verkopen is hier een optie.

Open nu een account en koop de RDD.

Wat is de Reddcoin?

De Reddcoin is een cryptomunt die niet veel verschilt van andere cryptomunten zoals de Bitcoin en de Litecoin. Je kunt cryptomunten voor veel verschillende doeleinden gebruiken, maar de Reddcoin richt zich nadrukkelijk op één doelgroep: gebruikers van social media. Zij introduceren namelijk een fooiensysteem op social media zodat je met het plaatsen van berichten niet alleen likes kunt verdienen, maar ook daadwerkelijk beloond kunt worden met een klein bedrag. Voor de zogenaamde microtransactie is de Reddcoin daarom uitermate geschikt. Naast een blijk van waardering in de vorm van een fooi, kan je de Reddcoin ook gebruiken binnen spelletjes. Met Reddcoins kun je exclusieve content kopen binnen online games.

Is een online fooiensysteem uniek?

Reddcoin is niet de eerste die een fooiensysteem introduceert op social media. Steemit introduceerde eerder als de cryptomunt STEEM voor dit doeleinde. Andere platforms maken al gebruik van gecentraliseerde robots voor het geven van fooien voor waardevolle content. Reddcoin is wel uniek als het gaat om hun fooiensysteem. De betaling verloopt namelijk via een Reddcoin-account: Redd-ID. Op die manier kunnen de beheerders van platforms geen invloed uitoefenen op de betalingen.

De geschiedenis van de Reddcoin

In 2014 werd de Reddcoin geïntroduceerd op het forum BitcoinTalk. Er werd door middel van crowdfunding geld opgehaald om de cryptomunt te ontwikkelen. De 386 investeerders ontvingen in totaal 5,45 miljard Reddcoins. Sindsdien heeft de koers van de Reddcoin flinke sprongen gemaakt. Toch blijft de prijs van 1 RDD relatief laag. Wanneer het fooiensysteem volledig is geïntegreerd op social media, zal de koers waarschijnlijk snel stijgen, omdat de vraag dan toeneemt.

De beste wallet voor je Reddcoins

Er zijn verschillende wallets waarin je de Reddcoins veilig kunt bewaren. Je kunt kiezen voor de officiële wallet voor Mac, Windows of Linux. Er zijn echter ook andere wallets zoals die van LiteBit of Coinomi waarin je cryptomunten veilig zijn.

Reddcoins kopen

Er zijn verschillende exchanges waar je Reddcoins kunt kopen. Soms kun je met euro’s betalen, maar meestal heb je een andere cryptomunt nodig om de betaling te kunnen voldoen. Het eenvoudigst koop je Reddcoins via LiteBit. Hier kun je Reddcoins met iDEAL kopen. Je betaalt dan wel iets meer dan op een online exchange, maar de aankoop is wel gebruiksvriendelijker.