Ga naar de inhoud

Spam en Bitcoin

We zijn een nieuw startup tegen gekomen: 21. 21 is een Bitcoin gedreven onderneming die een hele mooie oplossing heeft voor de talloze email die wij ongevraagd krijgen. SPAM in een ander jasje.

Online

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen. Online wordt steeds meer een wereld waarin ons leven gaat afspelen. Denk aan het gebruik van email, de verschillende vormen van social media als Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram en LinkedIn. Met die groeiende online aanwezigheid is de kant aanwezig dat spammers jouw emailadres ook weten te vinden. In die hoeveelheid spam zitten ook serieuzere partijen die gebruik willen maken van jouw tijd. Tijd heeft een waarde, materieel of immaterieel. Zou het niet mooi zijn dat serieuze partijen zich weten te onderscheiden door een kleine vergoeding? Dat vraagstuk heeft 21 opgelost.

Hoe werkt 21?

 • Je wordt door iemand gegoogled en maakt contact via jouw persoonlijk 21 profiel.
 • De persoon schrijft jou een bericht en betaald voor het verzenden van dit bericht naar jou.
 • Jij wordt op de hoogte gesteld en reageerd op het bericht.
 • Na ontvangst van jouw reactie, wordt de betaling aan jou beschikbaar gesteld.

Als je het zo leest is het eigenlijk heel eenvoudig.

Krijg betaald om e-mail te lezen van buiten jouw netwerk met een 21-profiel

Wie kan 21 gebruiken?

Iedereen kan 21 gebruiken. In de beta-test kwamen deze profielen terug. Wellicht herken je deze situaties.

 • Ingenieurs en software-ontwikkelaars die veelvuldig worden benaderd door recruiters. “Ik heb een fantastische mogelijkheid bij een Top trier bedrijf, echt wat voor jou.” kijk eens op Tweakers en je vindt nog meer voorbeelden. Met 21 komt het speelveld er anders uit te zien.
 • Consultants die per vraag een fee ontvangen. Een vorm van micro-consultancy in tegenstelling tot consultancy per uur. Uurtje = Factuurtje.
 • Bloggers of vloggers die naast hun ‘gratis’ content, nu de mogelijkheid hebben tot het ‘verkopen’ van hun tijd.

De voordelen van 21

 • 21 biedt de mogelijkheid om jouw online aanwezigheid om te zetten in geld.
 • Het geld kan je via 21 ook doneren aan een goed doel. Elke bijdrage, hoe klein dan ook, is een bijdrage aan het goede doel. Uiteraard, jouw keuze.
 • 21 had ook Dollars kunnen hanteren of in Nederland de Euro. Met Bitcoins is het grensoverschrijdend, werkt het ook met kleine bedragen en is de transactie minimaal. Kijk ook eens naar de Nederlandse startup Peaks: beleggen met wisselgeld.
 • Berichten vertegenwoordigen een waarde. Binnen 21 worden berichten op waarde gerangschikt.

Samenvattend: 21 een tool die je overal kunt gebruiken op het internet. Geen openbaar e-mailadres maar een persoonlijk profiel. Een profiel die je kunt het gebruiken om prioriteiten te stellen jouw inbox, en om geld in te zamelen voor het goede doel te verhogen of om geld te verdienen.

Ga aan de slag met het opzetten van jouw profiel en het uit op 21.co!