Ga naar de inhoud

Steeds meer steun voor Ripple in SEC rechtzaak

Veel grote spelers in de SEC-rechtszaak steunen Ripple. Een tweet van het account “CryptoLawUS” stelt dat twee grote marktspelers hebben besloten om Ripple te steunen in een rechtszaak tegen de SEC.

Een non-profit advocatenkantoor genaamd ICAN, of Investor Choice Advocates Network, zal namens hen een juridische briefing presenteren. ICAN is opgericht door mede-oprichter Phillip Goldstein van Bulldog Investors. De groep helpt ondernemers en investeerders in de strijd tegen discriminatie.

Zowel de ICAN als Goldstein vertegenwoordigen zakelijke belangen in het document. Hij was eerder tegen de SEC.

De SEC wil haar macht vergroten.

In een verklaring geschreven door Phillip Goldstein, gelooft hij dat de SEC verder gaat dan de grenzen van zijn wettelijke autoriteit.

De nieuwe amicus-brief wil aantonen dat de poging van de SEC om digitale activa en cryptocurrencies te reguleren illegaal is.

De SEC houdt niet van een brief van een belanghebbende.
De SEC heeft een hekel aan de manier waarop I-Remit en TapJets hun eerdere gerechtelijk bevel hebben overtreden. Ze vroegen de rechter om hun acties eerder te blokkeren. Beide bedrijven wilden een amicusbrief toevoegen om Ripple te ondersteunen. De SEC was het daar niet mee eens; dat mochten ze toch.

In december 2020 heeft de Securities and Exchange Commission een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en zijn twee topmanagers: Christopher Larsen en Brad Garlinghouse. De rechtszaak verklaarde dat zowel leidinggevenden als het bedrijf XRP als een niet-geregistreerde beveiliging hebben verkocht. Garlinghouse verklaarde onlangs dat hij verwacht dat de zaak in de tweede helft van volgend jaar zal zijn afgerond.