Ga naar de inhoud

Thaise overheid kondigt maatregelen tegen crypto aan

De Thaise Securities and Exchange Commission heeft verschillende anti-cryptomaatregelen genomen. Hun meest recente actie was om cryptobedrijven te verbieden leningen of stakingsdiensten aan te bieden. De SEC heeft blijkbaar een hekel aan crypto, omdat ze ook crypto-bedrijven hebben verboden om in Thailand te opereren.

Klanten verdienen bescherming tegen oneerlijke handelaren.
De Securities and Exchange Commission van Thailand heeft onlangs een verklaring aangekondigd die het aanbieden van leningen en stakingsdiensten verbiedt. De reden hiervoor is dat het bureau beweert dat het bedoeld is om crypto-gebruikers te beschermen tegen de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van deze diensten. Sommige cryptoplatforms, zoals Celsius, hebben volgens de SEC zelfs tegoeden voor gebruikers bevroren. Het bureau beweerde echter niet dat het zelf tegen cryptocurrencies was; in plaats daarvan zei het dat de verklaring alleen bedoeld was om transacties te verbieden. De SEC leek cryptocurrencies permanent te verbieden met hun nieuwe regels. Er wordt echter aangenomen dat het bureau uiteindelijk zal inhalen wanneer crypto-activa beter kunnen worden gecontroleerd.

1 april verbod crypto in Thailand

Op 1 april verklaarde de Thaise SEC dat alle crypto-gerelateerde betalingen verboden waren. Ze hebben deze beslissing genomen omdat crypto-gerelateerde zaken vaak hun tussenkomst vereisen. Een van de redenen waarom ze besloten cryptobetalingen te verbieden, was omdat de Thaise SEC momenteel geen positief perspectief op crypto heeft – net zoals ze deden toen de commissie voor het eerst werd gecreëerd. Destijds geloofden zowel de commissie als de SEC dat crypto bestond als een bedreiging in plaats van een oplossing. Dit kwam omdat beide vreesden dat mensen geld witwassen via cryptocurrencies, waardoor banken niet zouden kunnen ingrijpen.

Thailand heeft onlangs een belasting van 10 tot 15% op cryptocurrency-inkomsten ingevoerd, samen met een verbod op crypto-leningen, betalingen en transacties. Veel crypto-investeerders zijn niet tevreden met deze beperkingen; ze hopen dat de beperkingen in de toekomst zullen worden opgeheven. Verder heeft Thailand een verbod afgekondigd op het slaan van crypto-tokens en cryptocurrencies.