Ga naar de inhoud

Verwachtingen Bitcoin 2030: 500.000 USD

Bitcoin is een blijft een cryptomunt die een grote aantrekkingskracht heeft op investeerders. Daarbij zijn er twee soorten investeerders. Investeerders die Bitcoin kopen voor het lange termijn perspectief en investeerders die gaan voor de korte termijn. Laatst genoemde de speculanten maken gebruiken de volatiliteit van de Bitcoin koers. Afgelopen weken is de koers zeer bewegelijk geweest. Vorige week ongeveer $ 1.120 en nu weer door de $ 1.200. Bitcoin trading vraag continue aandacht. De eerste groep stapt in Bitcoin en vertrouwd op de koersontwikkeling over de lange termijn. Waar gaat de koers heen?

Handel nu op de koers van Bitcoins en verdien hiermee een extra zakcentje!

Waar staat Bitcoin?

Bitcoin de eerste cryptomunt die sinds de lancering in 2009 een groei heeft doorgemaakt van nul tot ruim 1.100 Euro. Toch is het koersverloop niet een rechte lijn naar boven geweest. Vertrouwen en acceptatie leiden tot het netwerkeffect dat versterkend werkt op Bitcoin. Waar staan we nu met cryptomunten? Bitcoin is lange tijd de dominante cryptomunt geweest. Momenteel heeft Bitcoin een marktaandeel van 70% van de totale marktwaarde van de cryptomunten. Ethereum en Ripple zijn ook de coins met een marktwaarde boven de 1 miljard Euro. Het aantal (unieke) gebruikers ligt in de range van 2,9 tot 5,8 miljoen, dit op basis van de verschillende wallets.

Wat zijn de verwachtingen?

De verwachtingen van Bitcoin zijn afhankelijk van schaarste en het netwerkeffect. Naarmate de acceptatie toeneemt, neemt de vraag toe. Bij de ‘schaarste’ die er is met de 21 miljoen Bitcoins en bij toenemende vraag, neemt onder gelijkblijvende omstandigheden de prijs toe. Momenteel zijn de pioniers met Bitcoin bezig en nog niet de massa. Wat gaat er dan gebeuren? Een parallel valt te trekken met Facebook, Twitter of Snapchat. Jeremy Liew, de eerste investeerder in Snapchat, heeft een uitgesproken verwachting. Jeremy zijn verwachting voor Bitcoin per 2030: 1 Bitcoin heeft een waarde van 500.000 Dollar.

2030 de verwachting 1 Bitcoin heeft een waarde van 500.000 Dollar. Jeremy Liew (investeerder Snapchat)

Argumentering

Trends die een (mogelijk) effect hebben op de ontwikkeling van de Bitcoin koers zijn.

  • Bitcoin als middel om geld te verzenden naar familie in het geboorteland verdubbeld zich. Western Union money transfer voelt de hete adem van Bitcoin als het gaat om het versturen van geld. Expats omarmen Bitcoin als middel om kosteneffectief geld over te maken naar het thuisland.
  • In landen als de VS, de UK en in Europa ontstaat een tegenstroom tegen de gevestigde orde. Vertrouwen in banken en de bewustwording dat Bitcoin een alternatief is voor (consumenten) investeringen alsmede het gemak waarmee dit kan, versterkt de verdere acceptatie van Bitcoin. Juist de toegankelijkheid en het gemak van het verkrijgen van Bitcoins en deze in je wallet te houden is een grote plus.
  • Het gebruik van mobile banking neemt toe. De overkoepelende organisatie voor telecom GMSA acht een stijging van 1 miljard mobiele gebruikers in 2020. En dat deze stijging voornamelijk zich afspeelt in ontwikkelingslanden.

Met name de groei van mobiel versterkt het netwerkeffect. In het verleden 120.000 Bitcoin gebruikers en nu circa 6 miljoen, welke een factor 50. Deze trend door te zetten naar 2030 waardoor het aantal gebruikers rond de 400 miljoen ligt. Kijkend naar de waarde nu van Bitcoin en de ‘schaarste’ van 21 miljoen dan acht Liew een koers van 500.000 Dollar reëel.

Toelichting:

  1. Koers 1 BTC op 1.000 USD. (versimplificering)
  2. Marktomvang 16,5 miljard USD met 16 miljoen Bitcoins, en aantal gebruikers 6,5 miljoen. (aantal gebruikers is een optimistische schatting)
  3. Gemiddelde waarde Bitcoin per gebruiker, circa 2.500 USD. De verwachting is dat de waarde een factor 10 stijgt.
  4. Groei aantal gebruikers tot 400 miljoen per 2030, dit geeft een totale waarde van 10.000 miljard Dollar.
  5. Aantal Bitcoins per 2030 20 miljoen, bij een marktomvang van 10.000 miljard Dollar.