Ga naar de inhoud

Wat is bitcoin trading?

Bitcoins kan je eenvoudig kopen en verkopen als je beschikt over een wallet. Nadien koop je bitcoins met iDEAL via een van onze partners: BTCDirect of Bitconic. Nu je beschikt over bitcoins kan je profiteren van koersstijgingen. Je dient een handelsstrategie te hebben bij welke koers je bitcoins verkoopt en koopt. Ook kan je vertrouwen op de lange termijn koersontwikkeling en de bitcoins in een hardware wallet opslaan. Waar het omgaat bij bitcoin trading is de volatiliteit van de koers. De bitcoinkoers is bewegelijk door vraag en aanbod. Wil je gaan traden dan heb je de volgende mogelijkheden.

Spot trading

Spot trading is direct handelen op de bitcoin beurzen. Dat vraagt om technische kennis om handelsstrategieën te ontwikkelen. De top beurzen naar handelsvolume zijn Bitfinex, GDAX (voorheen Coinbase) en BTC-E. Om te handelen dien je een handelsaccount te openen en vervolgens een deposit te doen. Een aantal beurzen biedt naast de handel in bitcoins ook de mogelijkheid tot het handelen in altcoins.

CFD trading

CFD (Contract for Difference) trading maakt gebruik van het verschil in waarde van een onderliggend product bij aankoop en verkoop. Wanneer het verschil negatief is, betaalt de koper aan de verkoper. Met een CFD kunnen beleggers inspelen op koersveranderingen. CFD’s bieden de mogelijkheid om te profiteren van de koersveranderingen, zonder eigenaar te zijn van de onderliggende producten. Voor bitcoin biedt een CFD dus de mogelijkheid om te profiteren van de koersbewegingen zonder te beschikken over bitcoins.

ETF trading

Het doel van ETF is het volgen van een index. Dus de bitcoinkoers. ETF ook wel passief belegen, is niet gebaseerd op het behalen van een beter resultaat dan de index. Dit in tegenstelling tot een traditioneel beleggingsfonds die met actief beheer de index wil verslaan. ETF berust zicht op de filosofie dat traditionele beleggingsfondsen het slechter doen dan de index. Voor bitcoin zijn er een aantal opties voor ETF trading. In Amerika wordt reikhalzend uitgekeken naar de ETF van de broers Winklevoss. Desondanks is deze tot op heden niet actief. Daarentegen biedt de De Zweedse organisatie XBT Provider wel een ETF aan. De ETF is actief sinds 05-10-2015 en kent 2,1 miljoen onderliggende instrumenten.

Wil je Bitcoin aandelen kopen? Je kunt de Bitcoin zelf kopen, maar je kunt ook beleggen in de aandelen die de koers daarvan volgen. Je hebt op die manier de mogelijkheid om via een afgeleide toch te profiteren van de koerswinsten die de munt zo nu en dan laat zien. Het is wat dat betreft niet vreemd dat de munt de laatste tijd veel aandacht krijgt. Je kunt zelf Bitcoin aandelen kopen om hiervan te profiteren, maar houd er rekening mee dat dit natuurlijk niet zonder risico is.

Wil je de Bitcoin aandelen kopen, of ben je vooral benieuwd wat de munt nu eigenlijk voorstelt? Het is geen uitgifte van een bank of een land, waardoor er ook geen sprake is van een bijbehorende garantie. De Bitcoin is een virtuele munt, ontwikkeld door een hacker in Amerika. De munteenheid bestaat uit virtuele waarde, waar je aan de hand van een unieke en lange code gebruik van kunt maken. Het wordt op steeds meer plaatsen mogelijk om er mee te betalen, waardoor je nu Bitcoin aandelen kunt kopen, om er waarschijnlijk een aantrekkelijk rendement mee te kunnen maken.

Vraag naar Bitcoins

De vraag naar Bitcoins is de laatste tijd flink toegenomen, onder andere vanwege de publiciteit rondom de munt. De munt bestaat inmiddels een behoorlijke tijd, maar nog niet eerder wilde zoveel mensen Bitcoin aandelen kopen, of er op een andere manier geld aan verdienen. Wat dat betreft is er sprake geweest van een enorme toename van de vraag, wat er volgens de eenvoudige economische wetten toe leidt dat ook de prijs op zal lopen. Je kunt zelf Bitcoin aandelen kopen om te profiteren van een volgende stijging van de prijs, bijvoorbeeld op het moment dat het op nieuwe plaatsen mogelijk wordt om er mee te betalen.

Het voordeel van Bitcoin aandelen is dat er op twee verschillende manieren vraag naar kan ontstaan. We kunnen er in handelen, waardoor beleggers de munt en de aandelen graag in handen krijgen op het moment dat ze een prijsstijging verwachten. Daarnaast is de Bitcoin een betaalmiddel, dat we op meer en meer plaatsen kunnen gebruiken. Er ontstaat hierdoor vraag naar de munt, wat ook de waarde van de aandelen ten goede komt. Je kunt wat dat betreft Bitcoin aandelen kopen om te speculeren op een van de beide soorten vraag, die in de toekomst wellicht verder toe zullen nemen.

Enorme stijging van de waarde

Je kunt Bitcoin aandelen kopen op het moment dat de prijs flink oploopt, maar het is eigenlijk nog interessanter om dat voor die tijd te doen. Daalt de waarde op dit moment, of is deze al een tijdje stabiel? Dan is dit een goede mogelijkheid om de aandelen in de munt aan te schaffen. Je zorgt er daarmee namelijk voor dat je er bij bent op het moment dat de Bitcoin aandelen in waarde zullen stijgen. Je kunt daar dan maximaal van profiteren, om de aandelen vervolgens weer te verkopen zodra je het rendement gemaakt hebt.

De eerste beleggers in de aandelen Bitcoin slaagden erin om de munt tegen een paar tientjes aan te schaffen. Vervolgens steeg de waarde van de Bitcoin naar honderden euro’s, waardoor ook de aandelen een enorme vlucht maakten. De kans is klein dat de waarde opnieuw terug zal dalen naar een paar tientjes, waardoor dit een goed moment is om de Bitcoin aandelen te kopen. Je zorgt er dan voor dat je in ieder geval kunt profiteren van een stijging van de waarde naar bijvoorbeeld duizend euro. Vervolgens kun je op een voordelige manier met Bitcoins betalen, of je kapitaal verkopen en het rendement opstrijken.

Hoge volatiliteit

Je kunt onder andere Bitcoin aandelen kopen wanneer je verwacht dat de waarde op termijn toe zal gaan nemen, maar je kunt daarnaast profiteren van de hoge mate van volatiliteit. In het eerste geval koop je de Bitcoins of de aandelen Bitcoin, met het doel deze een langere periode vast te houden. Kijk er slechts eens in de maand of eens in de paar maanden een keer naar. De kans is groot dat de Bitcoin aandelen over de verschillende maanden in waarde toe zullen nemen, zodat je kunt bouwen aan een mooie waarde van je kapitaal.Je kunt aan de andere kant ook Bitcoin aandelen kopen om juist te profiteren van de schommelingen op de korte termijn. De waarde van de munt verschilt van dag tot dag en er vinden regelmatig grote stijgingen en dalingen van de waarde plaats. Koop je de munt op het juist moment en doe je deze even later weer van de hand? Dan kun je zomaar een rendement maken van 10% of meer. Indien je dit enkele keren doet kun je weer meer Bitcoin aandelen kopen en op die manier een aantrekkelijk rendement maken, op basis van een beperkte eerste investering.

Bitcoins kopen bij online broker CFD service voor gevorderde

Wil je zelf Bitcoin aandelen kopen? Je kunt dit op een aantal verschillende manieren doen. Het voordeel van deze online broker is dat je er de mogelijkheid hebt om een demo account aan te maken. Dit zorgt ervoor dat je nog geen storting hoeft te doen, maar je aan de andere kant wel kunt ervaren hoe het is om de aandelen in handen te hebben en een mooi rendement te maken, of juist de mist in te gaan. Zodra je het handelen in de Bitcoin aandelen onder de knie hebt kun je zelf een eerste storting doen.

Zodra je de Bitcoin aandelen koopt bij een online broker die op basis van CFD service werkt, krijg je na je eerste storting bovendien direct een mooie welkomstbonus. Dit betekent dat je direct wat extra geld tot je beschikking hebt, bijvoorbeeld om wat meer aandelen aan te kopen. Je kunt uiteraard gewoon online handelen en dankzij de hefboomwerking (leverage) heb je de mogelijkheid om groots in te zetten, wanneer je een flinke klapper verwacht. Je kunt wat dat betreft zelf Bitcoin aandelen kopen en er daarmee voor zorgen dat je een mooi rendement kunt maken op je investering.