Ga naar de inhoud

Wat is een mining pool?

Individuele deelnemers aan een mining pool dragen hun rekenkracht bij aan het vinden van een block. Als de pool succesvol is in deze inspanningen, ontvangen zij een beloning, meestal in de vorm van de bijbehorende cryptocurrency.

Beloningen worden gewoonlijk verdeeld tussen de individuen die hebben bijgedragen, volgens de verhouding van de verwerkingskracht of het werk van elk individu ten opzichte van de hele groep. In sommige gevallen moeten individuele miners een bewijs van hun werk laten zien om hun beloning te ontvangen.

Mining pool methodes

Niet alle cryptocurrency mining pools werken op dezelfde manier. Er zijn echter een aantal gemeenschappelijke protocollen die veel van de meest populaire mining pools besturen.

Proportionele mijnbouwpools behoren tot de meest voorkomende. In dit type pool ontvangen mijnwerkers die bijdragen aan de verwerkingskracht van de pool aandelen tot het punt waarop de pool erin slaagt een blok te vinden. Daarna ontvangen mijnwerkers beloningen evenredig aan het aantal aandelen dat ze bezitten.