Ga naar de inhoud

Zuid-Koreaanse bedrijven die investeren in cryptostarters

Grote Zuid-Koreaanse bedrijven zijn geld aan het pompen in crypto- en blockchain-startups, hebben mediakanalen opgemerkt – terwijl de marktleidende crypto-beurs van het land op het punt staat om zelf een sportinvestering te doen.

Volgens een rapport van Fn News is er een “boom” in crypto en gedecentraliseerde financiële (DeFi) investeringen – met mega-rijke bedrijven zoals Samsung, GS Retail, CJ, en Nexon die de weg leiden. Samsung heeft zijn investeringen gedaan via zijn Samsung Next-tak, een dochteronderneming die veelbelovende tech-startups financiert. De media merkte op dat Samsung Next tot nu toe heeft geïnvesteerd in SuperLayer, dat zichzelf beschrijft als een “crypto venture studio,” evenals Nifty’s, een niet-fungibele token (NFT)-aangedreven social media platform gevestigd in de Verenigde Staten, het Vancouver’s blockchain gaming bedrijf Dapper Labs en Alchemy, een binnenlandse crypto en NFT bedrijf.

Het mediakanaal citeerde een niet bij naam genoemde industrie-insider die opmerkte dat Zuid-Koreaanse bedrijven eerder geneigd zijn om niet “direct” in cryptoassets te investeren, maar eerder kijken naar het koesteren van veelbelovende bedrijven op crypto-gebied.