Ga naar de inhoud

Bitcoin tikt de 800 euro aan

Voor het eerst sinds bijna drie jaar heeft Bitcoin een waarde van meer dan 800 euro bereikt. Op dit moment is de waarde van één Bitcoin zelfs al 820 euro. Wie begin dit jaar bitcoins kocht, heeft nu zo’n 87 procent rendement. En wie in Bitcoin wil beleggen is nog steeds op tijd, want de verwachting is dat de cryptomunt nog explosief zal gaan stijgen.

Stijging van de marktwaarde

Er wordt verwacht dat Bitcoin het in de toekomst alleen nog maar beter zal gaan doen. Marco Krohn, de CFO van het bedrijf Genesis Mining, verwacht dat Bitcoin “zeker nog eens 100 procent zal stijgen.” Ook Saxo Bank voorspelt in haar rapport ‘outrageous predictions’. Volgens de bank kan de waarde van Bitcoin zelfs stijgen tot maar liefst 2013 euro.

Verklaring van de stijging

Aziatische beleggers delen de bovenstaande verwachtingen. De Chinese munt, de Yuan, is flink in waarde aan het dalen en hierdoor investeren de beleggers hun geld liever in bitcoins. Dat is ook goed te zien wanneer we kijken naar de koersverloop; de prijsstijgingen in Bitcoin zijn het meest zichtbaar tijdens de nacht in Europa. Dat is wanneer de beurzen in Azië geopend zijn.

Bitcoin wordt bij investeerders en beleggers gezien als een veilige haven. Een asset om in te beleggen die vrijwel altijd een constante waarde heeft, net zoals goud. Dit zien we vooral in onrustige economische en politieke tijden, zoals in China en bij de Amerikaanse verkiezingen. Wie een onzekere toekomst verwacht doet er dus goed aan om in Bitcoin te investeren.