Ga naar de inhoud

NEO (NEO)

NEO, voorheen bekend onder de naam Antshares, is de Chinese versie van Ethereum. Opgericht in 2014 is NEO de eerste opensource blockchain van China. NEO bekent in het Grieks, nieuwigheid of jeugd. Koop nu vanuit Nederland de cryptomunt NEO.

Waar kan ik NEO kopen en betalen met ideal?

Koop nu NEO en profiteer van de sterke koersstijging in 2018. Via Anycoin kun je NEO kopen en vervolgens betalen via ideal. Op AnycoinDirect.eu kunt u gemakkelijk, veilig en snel bitcoins en andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

Wat is NEO?

NEO werkt met haar technologie aan de omschakeling naar de Smart Economy. De slimme economie is opgebouwd uit digitale bezittingen (Digital Assets) gekoppeld aan eigendom op basis van een digitale identiteit. Digital Identity) De combinatie van beide met slimme contracten (Smart Contracts) vastgelegd in de blokketen maakt het mogelijk digitale assets te registeren, uit te geven en te verhandelen.

Hoe werkt NEO?

NEO maakt gebruik van het protocol DBFT (Delegated Byzantine Fault Tolerant) als consensusmechanisme. DBFT is een fouttolerant mechanisme welke binnen 15 tot 20 seconden overeenstemming bereikt. Binnen dit tijdsbestek wordt een nieuw blok toegevoegd aan de keten. NEO heeft een capaciteit om 1.000 transacties per seconden te verwerken.

DBFT werkt met digitale indentiteitstechnologie en hiermee is het mogelijk om de financiële zakenwereld te koppelen aan deze technologie. Dit vergemakkelijkt de registratie van financiële activa in het NEO netwerk. NEO werkt aan de ondersteuning van deze integraties.

Het gebruik van slimme contracten binnen NEO berust op drie onderdelen. 1) NeoVM (Universeel Block Chain Virtuele Machine), 2) InteropSericve (Interoperable diensten) en 3) DevPack.

Kenmerken NEO

  • NEO heeft twee tokers: NEO (NEO) en Neogas (GAS). 100 miljoen NEO tokens worden in omloop gebracht en eveneens 100 miljoen Neogas tokens.
  • NEO tokens voorheen AntShares (ANS) geven zeggenschap binnen het NEO netwerk en zijn vergelijkbaar met aandelen. De aandelen geven de houder beheersrechten. Bijvoorbeeld het stemmen voor boekhouding, aanpassingen van parameters binnen het NEO netwerk en investeringsbesluiten in andere NEO-projecten. NEO houders krijgen dividend door uitbetaling van Neogas tokens. De minimale eenheid van NEO bedraagt 1 en is niet verder op te delen in kleinere eenheden.
  • De 100 miljoen NEO tokens zijn verdeeld in twee delen. 50 miljoen zijn via een crowdfunding in omloop gekomen. En de andere 50 miljoen is in beheer door de NEO raad. Het aandeel van de Neo raad komt vrij per 16 oktober en mag niet worden verhandeld. Uitsluitend bedoeld voor langetermijn ondersteuning van NEO projecten.
  • Neogas voorheen AntCoins (ANC) hebben ook een maximale omvang van 100 miljoen tokens. GAS wordt gegenereerd bij elk nieuw blok welke wordt toegevoegd aan de blockchain. In eerste instantie was de hoeveelheid GAS dus nul. In 22 jaar volgens een vast distributiemechanisme neemt de voorraad toe tot 100 miljoen.
  • GAS vervult de rol om de kosten van het netwerk te betalen. Het gebruik en opslag van tokens en slimme contracten binnen het netwerk vraagt om een (economische) stimulans en GAS is het middel hiervoor.

Waar te koop?

NEO is via het Nederlandse bedrijf Anycoin Direct te koop. Voor het opslaan van NEO dien je te beschikken over een wallet. Vanuit de NEO gemeenschap wordt gewerkt aan een hardware wallet.