Ga naar de inhoud

Waar Bitcoins kopen?

Bitcoins kan je op verschillende manieren kopen. Op BitcoinsKopen.eu kan je eenvoudig Bitcoins kopen via iDEAL. De andere mogelijkheden zijn: onderling ruilen van Euro’s of andere valuta tegen Bitcoins. Je dient zelf mensen te vinden die willen ruilen. Naast kopen via iDEAL zijn er Bitcoin beurzen, waar je een rekening dient te openen om Bitcoins te kopen. Na het openen van een account, dien je een storting te doen: creditcard, overboeking of digitaal geld.

De Top-5 van Bitcoin beurzen, gemeten naar de het verhandelde volume aan Bitcoins op de desbetreffende beurs. De genoemde beurzen betreffen USD/XBT en XBT/USD over een periode van 30 dagen. XBT is de officiële afkorting.

Top-5 en volume over 30 dagen periode (peildatum 11-03-2017)

  1. Bitfinex: 652.301 BTC
  2. Bitstamp: 255.629 BTC
  3. GDAX: 219.989 BTC
  4. BTC-e: 200.593 BTC
  5. Gemini: 133,452 BTC

Bitcoins pinnen

Nederland kent zes pinautomaten waar je Bitcoins kunt pinnen. Je stopt bankbiljetten in de automaat en je krijgt er Bitcoins voor terug. De locaties: Amsterdam, Eindhoven, Lelystad, Brunssem, Oudenbosch en Maastricht. Op Coin ATM Radar vind je de exacte details en de openingstijden.

Bitcoins onderling ruilen

LocalBitcoins.com maakt het mogelijk dat mensen onderling Bitcoin transacties kunnen doen. Kopen en verkopen zonder tussenkomst van gecentraliseerde, handelgedreven Bitcoin beurzen. LocalBitcoins brengt mensen samen die tegen lokale valuta Bitcoins willen kopen of verkopen.

De wallet Mycelium biedt ook de mogelijkheid om lokaal Bitcoins te kopen of te verkopen. Mycelium Local Trader geeft op basis van jouw (telefoon)locatie in contact te komen met partijen voor koop of verkoop van Bitcoins.

De praktijk