Ga naar de inhoud

Gaat Bitvavo Nederland failliet?

Wat is er met Bitvavo gebeurd?
De Nederlandse cryptocurrency-uitwisseling Bitvavo zei dat haar klanten “niet werden beïnvloed door de liquiditeitsproblemen van DCG”. Bitvavo heeft daar voor 280 miljoen euro aan cryptocurrency geplaatst, maar de digitale valutagroep kan de betalingen op dit moment niet terugbetalen. Wordt dit de ondergang van Bitvavo Nederland? Zijn alle munten van alle klanten weg?

Handelsplatform Bitvavo krijgt nog eens 280 miljoen euro van DCG-dochter Genesis Trading, dat worstelt met het instorten van cryptocurrency exchange FTX.

Liquiditeitsproblemen Bitvavo

Vanwege liquiditeitsproblemen heeft DCG de aflossingen opgeschort. Bitvavo Custody BV, onderdeel van de Bitvavo Group, huurde het bedrijf in om off-chain staking services te leveren. Klanten vergrendelen hierbij cryptomunten voor onbepaalde tijd en verdienen beloningen of rente.

Het handelsplatform benadrukte dat de opschorting van de handel geen negatieve gevolgen zal hebben. Bitvavo is vanaf de oprichting winstgevend en verkeert in een goede financiële toestand. Bitvavo beheert ongeveer EUR 1,6 miljard aan deposito’s en digitaal vermogen. “

Bitvavo ging ervan uit dat het grootste deel van deze openstaande saldi zou worden terugbetaald en ook DCG deed een toezegging. Indien nodig springt Bitvavo bij om onze klanten te beschermen. Klantentegoeden op het Bitvavo-platform kunnen op elk moment worden opgenomen.