Ga naar de inhoud

Geen schikking in Ripple-SEC rechtszaak

Ripple en de SEC staan op 22 februari tegenover elkaar in een vooronderzoek. Ripple Labs duwde gisteren terug tegen de U.S. Securities and Exchange Commission, zeggende dat er een “afwezigheid van eerlijke kennisgeving” in de markt was dat XRP zou worden vastgesteld als een effect.

Tijdens een voorbespreking gisteren, stelden Ripple’s advocaten ook vragen aan de SEC voor het anders behandelen van XRP dan andere cryptocurrencies en het vele jaren wachten met het indienen van een rechtszaak afgelopen december tegen Ripple, zijn CEO Brad Garlinghouse en voorzitter Chris Larsen.

In haar rechtszaak heeft de SEC beweerd dat Ripple’s verkoop van XRP een onwettig aanbod en verkoop van effecten vormt in strijd met de wet. Larsen en Garlinghouse werden genoemd als medegedaagden voor het naar verluidt helpen en aanzetten van de overtredingen van Ripple en het maken van 650 miljoen dollar persoonlijke winst uit de verkoop van 1,39 miljard dollar van XRP in wat de SEC beschouwt als een niet-geregistreerde effectenaanbieding.