Ga naar de inhoud

Kan bitcoin zakken nog tot 10.000 dollar aldus analisten?

Bitcoin is gedaald tot onder de $ 20.000, en de meeste van de 950 mensen die door MLIV Pulse zijn ondervraagd, geloven dat het lager zal gaan. Deze investeerders denken dat de prijs van bitcoin zal dalen tot $10.000, in plaats van te stijgen tot $30.000. De meerderheid van de respondenten was van mening dat er geen significant herstel voor bitcoin zou zijn.

40% is positief over BTC koers

Ongeveer 40% van de respondenten heeft een positievere kijk. Ze denken dat bitcoin 30.000 dollar waard zal zijn in plaats van 10.000. Interessant is dat de meeste van deze mensen zichzelf als ervaren investeerders beschouwen, terwijl mensen die sceptisch zijn meestal minder ervaren zijn. Mensen die nieuw zijn bij bitcoin maken zich meer zorgen. Jared Madfes is partner bij Tribe Capital, een durfkapitaalbedrijf. Hij zegt dat de huidige angst op de bitcoin-markt kan worden toegeschreven aan de emoties van veel deelnemers, omdat ze waarschijnlijk kochten toen bitcoin duurder was.

Deelnemers die in 2021 op de markt kwamen, zijn het meest bang, omdat ze hun bitcoins voor een hogere prijs hebben gekocht. Hoewel zowel de recente prijsdalingen als de mogelijkheid dat centrale banken hun eigen digitale valuta creëren, bitcoin en ethereum niet kunnen uitschakelen, zullen deze twee valuta’s in de toekomst nog steeds groot worden. Een meerderheid van de mensen denkt dat een van deze twee valuta’s over vijf jaar nog steeds een grote kracht zal zijn, ondanks dat digitale valuta’s van de centrale bank mogelijk een groot deel van de markt uitmaken.