Ga naar de inhoud

Ripple de rijzende ster in cryptoland

Met alle aandacht in de media over de mogelijke splitsing van Bitcoin en de ICOs die fenomenale bedragen op halen, is Ripple ‘onopgemerkt’ gebleven in het nieuws. Toch is Ripple de ster als het gaat om het eerste halfjaar van 2017. Ripple sloot de laatste dag van het tweede kwartaal op USD 0,26 en dat maakt een rendement van 3977%. De huidige koers van USD 0,18 kan een instapmoment vormen. Zelfs met deze koers is spraken van een zeer sterke groei.

De verschillen met Bitcoin en Ethereum

Ripple richt zich op een specifieke toepassing van blockchain technologie binnen de bestaande bancaire systemen. Ripple als startup heeft als doel om een nieuw, sneller efficiënter (internationaal) betalingssysteem te creëren. We zijn allemaal bekend met het feit dat het betalingsverkeer plat ligt wanneer er feestdagen zijn. Ripple lost dit dus op door de haar betalingsprotocol en het gebruik als digitale munt. Mede door de positie die Ripple inneemt, heeft Ripple een stappenplan gelanceerd om de Ripples (munten) op de publieke markt te brengen. Het bedrijf Ripple beschikt dus over Ripples en brengt deze maandelijks met een omvang van 1 miljard op de markt. De toevlucht in Ripple komt tot uitdrukking in het aantal beurzen waar gehandeld wordt. Momenteel 30 exchanges. (een toename van 25 beurzen) Dat het aantal beurzen is toegenomen, maakt het eenvoudiger om Ripples te kopen. Werd in het eerste kwartaal voor 85% Ripple verhandeld via Bitcoin. In het tweede kwartaal is dat percentage gedaald tot 63%. Het verhandelde volume (Ripple/fiat geld) was een factor 21 groter dan Ripple/Bitcoin. Het overgrote deel van de volumestijging kwam voor rekening van de Koreaanse beurzen. Sinds de lancering van Ripple op de Koreaanse beurzen, wordt in Korea dagelijks ruim 50% van het totaal volume verhandeld.

De vooruitzichten

Ripple benoemd in haar tweede kwartaal overzicht een aantal aandachtsgebieden om de liquiditeit van Ripple te vergroten en te komen tot de nummer één als het gaat om internationaal betalingsverkeer. Aandachtsgebieden zijn onder meer: nieuwe partners (waaronder baken en handelaren), het vergroten van transparantie binnen markten en het belangrijkste verdere investeringen in de achterliggende technologie om de snelheid en schaalbaarheid verder te vergroten.

Ripples kopen

Onze partner Litebit is de aanbieder voor Ripples in Nederland. Koop eenvoudig met iDEAL.

Zonder wallets eenvoudig handelen op de koers van Ripple? Open een Plus500 account en lift mee op de koers van Ripple.