Ga naar de inhoud

Tesla bezit nog steeds ruim 200 bitcoins

Voordat Tesla de resultaten van zijn gesprekken met investeerders over het derde kwartaal vrijgaf, onthulde hij documenten die geen verandering laten zien in de bitcoin-holdings van het bedrijf vanaf het tweede kwartaal van 2022.

Tesla verkocht in juli 70% van zijn Bitcoin-aandelen. Het bedrijf verklaarde destijds $ 935 miljoen aan omzet, volgens het rapport dat woensdag openbaar werd gemaakt. Bovendien heeft Tesla nog steeds $ 218 miljoen in Bitcoin.

Musk verkoopt deel BTC bezittingen

Musk gaf aan dat het bedrijf zijn Bitcoin heeft verkocht om geld vrij te maken vanwege de aanhoudende COVID-lockdowns in China.

Het veroorzaken van onzekerheid in China was belangrijk voor onze financiële motivatie, dus verhoogden we onze kasreserves.

Tesla heeft het record voor het bezit van het grootste aandeel in Bitcoin. Het bezit meer dan 129.000 of $ 2,6 miljard aan cryptocurrency. MicroStrategy heeft met 135.000 het op één na grootste Bitcoin-aandeel. Galaxy Digital Holdings bezit ruim 16.000 Bitcoin.

Het is onwaarschijnlijk dat Musk’s overweging om Twitter te kopen enige invloed had op de eerste beslissing van het bedrijf om dit te doen. Hoewel Musk geïnteresseerd was om zich terug te trekken uit de deal, had dit geen invloed op de uitkomst. Bovendien veranderde de overname niet hoe Twitter over cryptocurrencies dacht.

Tesla en Twitter

Een uitgelekt rapport toonde aan dat de rijkste man ter wereld in september ruzie had met Jack Dorsey van Block Inc. en Sam Bankman-Fried van FTX. Het toevoegen van een betalingsoptie met behulp van de favoriete cryptocurrency van Elon Musk, Dogecoin, werd in de tekst besproken. Een idee dat uit de discussie voortkwam, was de mogelijkheid om Twitter in de toekomst op te nemen.