Ga naar de inhoud

Thailand keurt belastingverlagende maatregelen goed voor de handel in crypto’s

Het Thaise kabinet heeft belastingverlichtende maatregelen voor de handel in crypto’s goedgekeurd. De nieuwe belastingregels zijn veel vriendelijker voor zowel investeerders als de industrie.Minister van Financiën Arkhom Termpittayapaisith en viceminister van Financiën Santi Prompat maakten samen de uitkomst van de vergadering bekend en bevestigden dat het kabinet de belastingverlichtingsmaatregelen voor crypto’s heeft goedgekeurd.

Hij voegde eraan toe dat de belastingvrijstelling, die van kracht is van april 2022 tot december 2023, ook betrekking zal hebben op de handel in digitale valuta van de centrale bank van Thailand (CBDC) die zal worden uitgegeven door de Thaise centrale bank, de Bank of Thailand.

De minister van Financiën vertelde op een nieuwsconferentie dat handelaren de jaarlijkse verliezen zullen kunnen verrekenen met winsten voor verschuldigde belastingen op crypto-investeringen. Belasting over de toegevoegde waarde (btw) van 7% zal ook worden vrijgesteld voor overdrachten van cryptocurrencies of digitale tokens op gereguleerde cryptobeurzen.