Ga naar de inhoud

Transactiekosten zakken na Merge Ethereum

De recente fusie hielp Ethereum om de laagste transactiekosten in 2 jaar te bereiken.

In de afgelopen twee jaar zijn de kosten voor het voltooien van een transactie op het Ethereum-netwerk op het laagste punt. Tegelijkertijd nam het aantal actieve adressen en transacties toe, waardoor duidelijk werd dat meer mensen Ethereum gebruiken.

Dankzij een groeiende wens om tokens tegen een betere prijs te kopen, zijn mensen bereid te wachten in plaats van meteen te kopen. Dit weerspiegelt directheid in transactiekosten, die niet meer meteen hoeven te worden gedaan.

Activiteit blockchain ETH na Merge

De activiteit op de Ethereum-blockchain is met 20% toegenomen, terwijl de dagelijkse transactiekosten op het laagste punt in twee jaar staan. De toename in activiteit kan worden toegeschreven aan een waargenomen afname van de etherstroom, in plaats van een afname van de algehele activiteit. Het grootste deel van deze activiteit is gerelateerd aan de ENS – een protocol waarmee gebruikers domeinen kunnen registreren op de Ethereum-blockchain. Bovendien beschouwen sommige mensen ether als een equivalent van geld; de meesten zijn echter van mening dat toepassingen zoals DeFi het succes van Ethereum in de toekomst zullen voortstuwen.

Transacties op de tweede laag namen toe naarmate de tijd verstreek.
Second-tier oplossingen helpen Ethereum om duizenden transacties per seconde te verwerken. Hierdoor hoeven alle transacties niet door Ethereum zelf te worden geobserveerd. In plaats daarvan kunnen ze worden verwerkt door second-tier oplossingen.